SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Ževrnja neugodno iznenađen što se kamp reprezentacije planira graditi u Zagrebu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.01.2014. - 15:01:21
SPLIT - Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja izjavio kako je neugodno iznenađen namjerom vodstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da se kamp reprezentacije gradi na Sveticama u Zagrebu, a ne na području makarske rivijere koje je za izgradnju takvog kampa predlagalo vodstvo splitsko-dalmatinske županije i koje je klimatski povoljnije no Zagreb.

"Neugodno smo iznenađeni planom Hrvatskog nogometnog saveza da se kamp Hrvatske nogometne reprezentacije gradi na Sveticama blizu maksimirskog stadiona u Zagrebu jer smatramo da na područje općine Baška Voda između Dječjeg Sela i Baškog polja postoje idealni uvjeti za izgradnju takvog kampa“, rekao je Ževrnja danas za Hinu.

Po njegovim riječima područje između Dječjeg sela i Baškog polja je tik uz more i godišnje ima oko 250 sunčanih dana te bi izgradnja nogometnog kampa u njemu moglo privući na pripreme nogometne momčadi iz cijelog svijeta i tako pridonijeti razvoju sportskog turizma.

To je područje, naglasio je, i prometno dobro povezano jer je svega nekoliko kilometara udaljeno od autoceste Zagreb-Dubrovnik na koju se uključuje kroz novoizgrađeni tunel Sv. Ilije.

"Više puta smo se dopisom obraćali vodstvu HNS-a zadnji put su to u srpnju 2012. nakon izbora novog predsjednika HNS-a Davora Šukera zajedno učinili tadašnji župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, načelnik općine Baška Boda i gradonačelnik Makarske nudeći prostor na području Baške Vode za izgradnju nogometnog kampa, a za uzvrat bi se ta općina i županija odrekli komunalne naknade“, pojašnjava Ževrnja.

Dodao je kako na taj, ali ni ostale dopise od HNS-a dobili nikakve povratne informacije niti odgovor.

Načelnik općine Baška Voda Joško Roščić je također izrazio nezadovoljstvo što će se kamp Hrvatske nogometne reprezentacije graditi u Zagrebu.

"Mi nudimo puno bolje uvjete za taj kamp i ne razumijemo zašto se to ne uvažava“, istaknuo je Roščić.

On je podsjetio kako je bivši (pokojni) predsjednik HNS-a Vlatko Marković, dok je obnašao tu dužnost, posjetio područje Baške Vode i zanimao se za mogućnost izgradnje nogometnog kampa na tom području.

"Marković je bio iznimno zadovoljan kada je vidio prostor koji smo nudili za izgradnju nogometnog kampa", rekao je Roščić.

Aktualni predsjednik HNS-a Davor Šuker i pročelnik ureda za obrazovanje i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić nedavno su potvrdili kako će najvjerojatnije na proljeće ove godine na Sveticama u Zagrebu početi izgradnja kampa s nekoliko nogometnih terena, svlačionicama, fitnessom, ambulantom i drugim potrebnim sadržajima.