SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Skok Valamara, CROBEX najviši od kolovoza prošle godine
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 23.04.2019. - 17:23:02
ZAGREB - Domaće tržišta kapitala je novi trgovinski tjedan otvorilo u pozitivnom ozračju, dionički indeksi su zaključili u zelenom, a likvidnost se znatno poboljšala te nadmašila prošlotjedni prosjek.

Indeks CROBEX je s rastom od 0,4 posto kraj dana dočekao na 1.826,5 bodova, što je njegova najviša razina od kraja kolovoza prošle godine, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,9 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora s rastom od 3 posto, dok je najviše izgubio indeks transportnog sektora, koji je izgubio 1,5 posto na vrijednosti.

Ukupan dionički promet je iznosio 14,5 milijuna kuna, od čega je 4,7 milijuna kuna protrgovano u blok trgovanju dionicom Hrvatskog Telekoma. U redovnom trgovanju, najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 4,1 milijun kuna uzletjele 4,4 posto, čime su pokupile i titulu dobitnika dana.

Milijunski promet su ostvarile i već spomenute dionice Hrvatskog Telekoma, koje su u redovnom trgovanju prikupile 1,7 milijuna kuna, pri čemu su ojačale 0,6 posto. Dobre cjenovne izvedbe imale su i dionice Atlantske plovidbe i Zagrebačke banke, koje su ojačale redom 2,6 posto i 0,9 posto, dok su na strani gubitnika predvodile dionice Uljanika, s padom cijene od 12,3 posto.