SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Prepolovljen promet, indeksi prekinuli negativni niz
Autor/izvor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
Datum objave: 11.07.2019. - 18:17:19
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je vladalo pozitivno raspoloženje, indeksi su se nakon tri uzastopna dana pada vratila u zeleni teritorij, ali uz oslabljenu likvidnost.

Indeks CROBEX je ojačao 0,2 posto na 1.885,2 bodova, uži indeks CROBEX10 je zabilježio rast od 0,4 posto, dok je od sektorskih indeksa najviše profitirao indeks građevinskog sektora s rastom od 2 posto.

Na strani gubitnika su se našli jedino indeksi sektora industrije i turizma, koji su izgubili redom 1,1 posto i 0,1 posto na vrijednosti.

Ukupna dionička likvidnost se prepolovila na svega 6,8 milijuna kuna, od čega je nešto više od 2 milijuna kuna prikupljeno u blok trgovanju dionicomValamar Riviere.

U redovnom trgovanju, najaktivnije izdanje su bile dionice Liburnia Riviera Hotela koje su na prometu od 558 tisuća kuna ojačale 2,6 posto, nakon što je kompanije objavila da je Gitone Adriatic kupio 53,9% udjela u hotelijeru, pri čemu je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanjem.

Titulu dobitnika dana je ipak pokupila dionica FTB Turizma, koja je uzletjela 11,8 posto a dobre izvedbe su imale i dionice Tehnike i Ingre, koje su ojačale redom 6,6 posto i 5,8 posto.

Na strani gubitnika, dionice Varteksa su potonule 4,9 posto, dionice Croatia osiguranja su izgubile 2,4 posto, dok je cijena dionica Dalekovoda kliznula 1,8 posto.