SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Kraš i dalje na vrhu
Autor/izvor: Davor Špoljar, analitičar Erste banke
Datum objave: 17.09.2019. - 18:00:33
ZAGREB - Dionica Kraša je nastavila dominirati domaćim tržištem kapitala, te je u utorak njome protrgovano 13,6 milijuna kuna, u odnosu na 38 milijuna dan ranije, međutim uz pad cijene od čak 6 posto.

Dio investitora se očito odlučio realizirati kapitalne dobitke iz prethodnih dana.

Ukupan dionički promet je iznosio 21,4 milijuna kuna, što je i dalje solidna likvidnost, ali primarno poduprta dionicom Kraša.

Dionički indeksi su dan zaključili u crvenom, čime se već zadnjih dva tjedna izmjenjuju dobitci i gubitci, bez jasnog trenda. CROBEX je oslabio 0,5 posto, a uži indeks CROBEX10 izgubio 0,3 posto na vrijednosti.

Među milijunašima su bile još dionice Atlantske plovidbe koje su na 1,2 milijuna kuna prometa zabilježile pad cijene od 3,3 posto, dok je dionica Zagrebačke banke na oko milijun kuna prometa oslabila 0,8 posto.

Kraš se okitio titulom gubitnika dana, a slabe izvedbe su imale i dionice Đuro Đakovića i Instituta IGH, s oko 4,7 posto minusa.

Na strani dobitnika možemo izdvojiti dionicu Vira sa skokom cijene od gotovo 14 posto, međutim uz tek nešto iznad 17 tisuća kuna prometa.