SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Zagrebačka burza: Drugi uzastopni pad, Adris i HT u fokusu
Autor/izvor: Davor Špoljar, analitičar Erste banke
Datum objave: 30.05.2019. - 18:20:32
ZAGREB - Domaće tržište kapitala u četvrtak nastavilo u crvenom, drugi uzastopni dan, te upisalo treći dan pada u posljednja četiri trgovinskih dana.

Sentiment je bio blago negativan, gdje je pet najlikvidnijih izdanja zaključilo dan na nižoj razini, dok su indeksi CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,41 posto i 0,45 posto.

Likvidnost se popravila u odnosu na ostatak ovog tjedna, te je protrgovano 10,5 milijuna kuna, od čega 2,5 milijuna kuna u bloku dionicom Adrisa. U redovnom prometu je bilo tri milijunaša, gdje je najlikvidnija bila dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 1,6 milijuna kuna prometa kliznula 0,3 posto, a slijedi ju dionica povlaštenog Adrisa s 1,5 milijuna kuna protrgovane vrijednosti i padom cijene od 0,2 posto.

Među milijunaše se ugurala još samo dionica Ericsson Nikole Tesle koja je izgubila 0,9 posto na vrijednosti, uz 1,2 milijun kuna prometa.

Gubitnik dana je ipak Saponia, čija je cijena potonula 5,8 posto, dok dobitnike predvodi dionica Uljanika sa skokom cijene od 22 posto, međutim ista bilježi znatne volatilnosti iz dana u dan, najčešće na skromnom volumenu.