SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.08.2017. - 08:08:01
TUZLA - Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air planira smanjiti letove iz svoje baze u Tuzli u zimskoj sezoni 2017/18. uz privremenu obustavu tri rute, prenosi portal exyuaviation.com.

Ova aviokompanija će svoje letove za London Luton, Bratislavu i Nürnberg završiti sa 1. novembrom.

U odgovoru Wizz Air-a je navedeno da oni u iznalaženju mogućnosti za što jeftijija putovanja svojim korisnicima, neke linije mogu držati aktivnim samo u ljetnom periodu. Nije potvrđeno, ali niti negirano, da će spomenute linije ponovo biti aktivne naredne godine.

Zrakoplovna tvrtka priopćila je kako će nastaviti raditi na razvoju sektora zračnog prometa u zemlji u idućem periodu. „Wizz Air ostaje predana svojim Bosne i Hercegovine putnika, te će nastojati dodatno stimulirati zrakoplovne industrije, a pruža povoljne mogućnosti putovanja koje najbolje mogu ispunjava svoje kupce potrebe", tvrtka je navedeno.

Iz Wizz Aira nisu komentarisali hoće li suspenzije ruta utjecati na broj aviona stacioniranih u gradu tokom zimskog perioda. Trenutno, Tuzla je domaćin dva Wizz Air Airbus A320 aviona.

Ove godine, Međunarodni aerodrom Tuzla bilježi spektakularan rast oblužujući 226.462 putnika u prvoj polovici godine, što je 59,4% više u odnosuz na 2016.