SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
WhatsApp uvodi važno ograničenje
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 22.01.2019. - 10:59:49
LONDON - U namjeri zaustavljanja širenja lažnih informacija, WhatsApp je odlučio ograničiti koliko puta korisnik može proslijediti poruku i magični broj je - pet.

Korisnici popularne aplikacije uskoro će poruke moći proslijediti na malo ograničenij način, a razlog je borba protiv širenja lažnih informacija, navode službena glasila WhatsAppa.

WhatsApp trenutno ima jako velik broj korisnika, s mjesečnim prosjekom od oko 1.5 milijardi. Svaki od tih korisnika mogao je jednu poruku proslijediti do dvadeset puta. Nakon najnovije promjene pravila, taj broj će se smanjiti na pet.

Potpredsjednica WhatsAppovih regulacija i komunikacije Victoria Grand najavila je promjenu tijekom događaja u Jakarti naglasivši da će se ona primjeniti globalno.
Globalna primjena ograničenja prosljeđivanja primjenjena je nešto manje od pola godine dana nakon što je isprobana na teritoriju Indije, navodi Business Insider. Razlog su, naime, linčevanja koje je potaknulo masovno prosljeđivanje poruka punih lažnih informacija.