SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIORITETI
 
Weber: Fokus Agrokora bit će na povećanju izvoza
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.07.2018. - 20:59:36

ZAGREB - Zamjenica izvanrednog povjerenika u Agrokoru Irena Weber govorila je o daljnjim koracima nakon što su jučer vjerovnici izglasali nagodbu u Agrokoru.

"Jučer je izglasana nagodba vrlo snažnom većinom od 80,2 posto što je nama jako važno jer šalje dosta snažan signal o samom procesu nagodbe i kvaliteti odrađenog posla", kazala je Weber u intervju RTL-u.

"Sada se okrećemo budućnosti Agrokora, kao što sam danas već napomenula. To znači fokus na operativno poslovanje kompanija, povećanje prihoda, profitabilnosti i efikasnosti jer je to jedini način na koji naši budući vlasnici, a sadašnji vjerovnici mogu vratiti svoja potraživanja", kazala je Weber.

"Naši budući vlasnici su međunarodne financijske institucije koje imaju pristup dosta velikom broj ozbiljnih tržišta. Fokus će s jedne strane biti povećanje izvoza i povećanju prihoda što je bitno u računu dobiti i gubitka, a onda kroz optimizaciju ugovora sa svim našim suradnicima i poslovnim subjektima raditi i na povećanju profitabilnosti. S druge strane interno raditi na efikasnosti samog poslovanja", rekla je Weber.

Dodala je da će se tek sada u cijelosti fokusirati na operativno poslovanje Agrokora. "Izbor buduće uprave i strukture i načina vođenja budućeg sustava je u domeni novih vlasnika", rekla je Weber.

"Budući vlasnici ne planiraju nikakvu prodaju nego planiraju na razini grupe raditi na povećanju njezine vrijednosti", rekla je Weber.