SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMERIČKO TRŽIŠTE
 
Wall Street: Financijski sektor potaknuo rast indeksa
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 04.10.2018. - 08:24:54
NEW YORK – Indeksi na Wall Streetu bilježe novi rast, pri čemu je Dow Jones indeks dosegnuo novu rekordnu razinu drugi dan zaredom, što se ponajviše zahvaljuje jačanju financijskog sektora jer se očekuje da će Fed nastaviti s povećanjem kamata.

Dow Jones ojačao je 0,20 posto, na 26,829.39 bodova, S&P 500 je podignut 0,07 posto, na 2.925,51 bod dok je Nasdaq podignut 0,32 posto, na 8.026,09 bodova.

Među dobitnicima dana bio je General Motors koji je skočio 2,1 posto nakon što je objavljeno da su GM i Honda ušli u partnerstvo za razvoj samovozećih automobila. Honda će investirati 2,75 milijarde dolara u odjel za autonomna vozila kojim će rukovoditi GM.

Sjajan dan imao je Michael Kors nakon što su analitičari Citigroupa podigli preporuke. Analitičari Citija smatraju da će nedavno preuzimanje Versace podići performanse kompanije. Podigli su preporuke s "neutralno" na "kupiti" uz prognozu da će rezultati za drugo fiskalno tromjesečje biti iznad očekivanja tržišta. Michael Kors i prije Versacea imao je vrlo dobre brojke pa se tako bilježi da u trinaest uzastopnih kvartala nije iznevjerio donji prag očekivanja analitičara s Wall Streeta. Na krilima ovih informacija dionice Michaela Korsa su jučer skočile 2,3 posto, na 67,62 dolara.