SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POPLAVE
 
Voda došla do kuća u prigradskim naseljima Siska
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.03.2018. - 19:12:00
Zadnja izmjena: 19.03.2018. - 21:50:40
SISAK - Voda iz Odranskog polja došla je do kuća u sisačkim prigradskim naseljima. Vodostaj Odre i dalje raste, a prelila se voda i iz Lonjskog polja.

Vodostaj Kupe na sisačkom području još je u laganom porastu pa su u ugroženim pokupskim mjestima Letovaniću, Starom Brodu i Žažini i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplava.

U sisačkom prigradskom naselju Sela voda se izlila iz Odranskog polja i potopila Školsku ulicu i nekoliko kuća, javlja HRT.

Prema najavama, očekuje se da će vodostaji Kupe i Odre narasti još dvadesetak centimetara tako da bi se mogao ponoviti scenarij iz 2014. godine i moglo bi biti poplavljeno pedesetak kuća. Na terenu su vojska, vatrogasci i volonteri Crvenog križa, a pomažu i građani.

Također, na državnoj cesti D36, na dijelu Sisak-Popovača, prelila se voda iz Lonjskog polja i na tim se mjestima grade zečji nasipi.

U Letovaniću pada snijeg. Vodostaj Kupe je oko 960 cm, što je 30-ak cm manje od maksimuma.

HCK dostavlja lijekove mještanima do kojih se teško dolazi zbog poplavljenog područja. Oko 11 sati 50-ak hrvatskih vojnika uputilo se prema šumi Brezovica. Ondje se prelijeva voda preko državne ceste pa će se morati izgraditi nasip.