SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Vlada pokrenula postupak prodaje Češke vile
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.10.2018. - 13:46:13
ZAGREB - Vlada je pokrenula i postupak prodaje tzv. Češke vile na Visu. Radi se o prostoru vojarne bivše JNA u Visu čija je početna cijena nešto viša od 32 milijuna kuna. 

- Na prostoru tih katastarskih čestica urbanističkim planom uređenja Češka vila na površini od oko 3,6 ha planirane su namjenske zone: zona namjene T1 s maksimalnim kapacitetom od 100 ležaja (T1-hoteli) na prostornoj cjelini 1 (na kojoj je građevina Češke vile) i na prostornoj cjelini 2 te zona T4 na prostornoj jedinici 4, stoji u odluci Vlade. Ponude se primaju do 30. studenog u 12 sati.

Izabrana će biti, stoji u odluci Vlade, ponuda s najvišom ponuđenom kupoprodajnom cijenom te oni koji će uz to prihvatiti posebni uvjet izgradnje i stavljanja u funkciju građevina ugostiteljsko-turističke namjene u skladu s urbanističkim planom za Češku vilu u roku od 36 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Češka vila, kazao je nakon sjednice Vlade ministar državne imovine Goran Marić, drugi put je na natječaju.

- Ali prvi put se pokušava prodati. Prvi put je bio natječaj za pravo građenja, što je bilo neprirodno jer se na postojećem objektu ne daje pravo građenja. Nadam se da će biti ponuda iako se vrlo često događa da procjenitelji precjenjuju vrijednost nekretnina', kazao je Marić.

Pojasnio je da se tamo trebaju graditi hoteli i da će uvjet natječaja biti da se ispuni ono što je predviđeno urbanističkim planom, a to su upravo hoteli. 'U idealnim uvjetima moglo bi se početi graditi za godinu i pol, najkasnije', rekao je Marić.