SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DAN D
 
Vlada će saslušati ključne dobavljače Agrokora
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 20.03.2017. - 08:34:00
ZAGREB - Ključni dobavljači Agrokora - Dukat, Podravka, Kraš, Franck i ostali, sastat će se u 11 sati kako bi donijeli zajednički stav prema Agrokoru. 

Nakon što završi taj sastanak te ako se dobavljači dogovore, pretpostavlja se da će krenuti put Vlade koja je, kako se doznaje iz dobro upućenih izvora, inicirala sastanak s njima

Naime, u Vladi žele čuti dobavljače, odnosno njihov stav o problemima u kojima se našao Agrokor i o scenarijima ako se izjalove njegovi pregovori s vjerovnicima. 

Tportal doznaje da se dobavljači sastaju kako bi štitili svoje interese i potraživanja od Agrokora jer su svjesni da su se banke već sastale i zauzele stav. Naime, dug Agrokora prema dobavljačima iznosi oko 16 milijardi kuna pa se i vlada intenzivnije uključila u nalaženje rješenja za taj problem.

Direktor jednog od najvećih Agrokorovih dobavljača rekao nam je kako očekuje zauzimanje zajedničkog stava nakon sastanka u ponedjeljak:

- Banke su se sastale nekoliko puta. Svi ostali vjerovnici uskladili su stavove pa mi hoćemo uskladiti i svoje. Prije formalnih zaključaka ne možemo ništa više reći. Prevelik je ulog u igri, zaključuje naš sugovornik. 

Agrokor se u nedjelju opet oglasio priopćenjem u kojem demantiraju, kako kažu, nepotpune i netočne informacije koje ovih dana dolaze do javnosti.