SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAGODBA
 
Visoki trgovački sud uvažio žalbe vjerovnika Agrokora
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 09.09.2019. - 07:50:15
ZAGREB - Visoki trgovački sud u Zagrebu uvažio je žalbe vjerovnika na nagodbu u Agrokoru i vratio ih prvostupanjskom sudu na odlučivanje.

Žalbe su vjervonici podnijeli prošloga ljeta, a Agrokor je tada sudu predložio da ih odbije.

No, prema rješenju Visokog trgovačkog suda kojega je u posjedu N1 Televizija, a koje je doneseno u srpnju ove godine, uvažavaju se žalbe Adrisa Grupe, Adiko Bank, Raiffeisenbank Austria... , ukida se rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu te se predmet vraća tom sudu na ponovni postupak.

"Sve navedene žalbe osporavaju pravilnost i zakonitost osporavanog rješenja i predlažu rješenje preinačiti i skratiti odobrenje Izvanrednom povjereniku i Privremenom vjerovničkom vijeću na navedene tekstove odnosno ukinuti i predmet vratiti na ponovan postupak. U bitnom navode da je prvostupanjski sud propustio odlučiti o davanju odobrenja na Dodatne provedbene dokumente iako je to predviđeno člankom 29.10. Nagodbe...".

Podsjetimo, u podnesku Agrokora Visokom trgovačkom studu objavljenom lani u rujnu, navodi se da taj koncern "drži da je prvostupanjski sud pravilno i potpuno utvrdio sve činjenice koje su relevantne za donošenje rješenja, da je na tako utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenio materijalno pravo, da je rješenje valjano i potpuno obrazloženo, te da njegovom donošenju nije prethodila bilo kakva postupovna povreda".

"Slijedom toga, dužnik (Agrokor) smatra da je prvostupanjsko rješenje pravilno i zakonito".