SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ULAGANJA
 
Valamar u Grand Hotel Imperial ulaže 72 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 29.12.2017. - 09:54:29
RAB - Rapskog Imperiala dugo nije bilo u medijima, gotovo otkako je u vlasništvu velikog Valamara, a mnogo toga radi se u Imperijalovim hotelima, baš zahvaljujući novom vlasniku. Vlado Miš ostao je na čelu uprave ovog rapskog hotelijera, pa ga pitamo kakvi su rezultati prve godine poslovanja privatiziranog Imperiala.

– Već više godina zaredom u Imperialu je postalo gotovo uobičajeno da je svaka poslovna godina uspješnija od prethodne. Takva će biti i 2017. godina, u kojoj su postignuti rezultati bolji od prošlogodišnjih i bolji od planiranog, i koja će po svim pokazateljima biti najuspješnija poslovna godina do sada. Zasluge za to pripadaju svim našim zaposlenicima – kaže Miš za Novi list i pripovijeda da je ova godina bila po mnogočemu i specifična, upravo zbog promjene titulara vlasništva i, vezano uz to, brojnim, vrlo zahtjevnih aktivnosti tzv. umrežavanja sustava i usklađivanju sinergija i standarda u poslovanju između Imperiala i Valamara.

– Rokovi su bili vrlo kratki, ali zahvaljujući involviranim timovima, veći dio posla je završen. Preostali dio usklađivanja sustava koji se najviše odnosi na segment podatkovne integracije slijedi iduće godine – najavljuje Vlado Miš, a na naše pitanje koje su prednosti rada u velikom hotelskom sustavu, odgovara nam da je Valamar najveća hotelska grupacija u Hrvatskoj s vrlo razvijenim sustavom i alatima korporativnog upravljanja, da su procedure, uloge i odgovornosti jasno definirane i da se stalno unapređuju.

– Valamar je kao poslodavac fokusiran na razvoj poticajne korporativne kulture koja generira rast organizacije, a gosti i zaposlenici su uvijek u prvom planu. Kontinuirano se poduzimaju mjere za jačanje motiviranosti i zadovoljstva zaposlenika, za bolje uvjete smještaja sezonaca, unapređenje stručnog obrazovanja i razvoj zaposlenika. Zato je Valamar već više godina zaredom i nagrađen certifikatom Poslodavac partner. Valamar je zadnjih godina i najveći investitor u turizmu, a razvojni projekti temelje se na jasnoj viziji stvaranja turističke ponude za 21. stoljeće. Siguran sam da će i Imperial kao sastavni dio Valamar grupacije u sljedećih nekoliko godina razvojno valorizirati svoje potencijale i time turizmu destinacije Rab dati novu dimenziju – kaže predsjednik Uprave Imperijala i najavljuje nam investicije ovog rapskog hotelijera za iduću godinu, a i dužu budućnost.

Od Imperialovih hotela, za božićne i novogodišnje blagdane će raditi samo hotel »Padova«, jer se Grand Hotel Imperial obnavlja. Ove godine u ponudi je i više privatnih iznajmljivača. Svakako da ovako dobro organiziran program za advent motivira turističke dolaske i posebno veseli lokalno stanovništvo u ozračju blagdanskog ugođaja. Uz Rabsku fjeru, Advent je postao najpoznatija manifestacija na Rabu.

– Planirana su značajna ulaganja na unapređenju kvalitete sadržaja i usluga te konkurentnosti destinacije na sve zahtjevnijem turističkom tržištu. Ukupan planirani iznos investicije iznosi 72 milijuna kuna i svi radovi su u tijeku. Najznačajnije ulaganje je u modernizaciju i repozicioniranje Grand Hotela Imperial, koji će od sljedeće godine poslovati kao Adults only hotel – kaže Miš, a mi ga tu zaustavljamo pitanjem što to konkretno znači »samo za odrasle«.

– Ma neeeee. U cilju što boljeg pozicioniranja i prepoznatljivosti ponude na tržištu, danas postoji sve veća tendencija, ali i potreba, specijalizacije hotela prema određenim ciljnim skupinama turista. Prema tome se i postavlja projektni zadatak. Tako će Grand hotel Imperial prema novom konceptu ambijenta i stila hotelskih sadržaja, prema kreiranju usluga, biti namijenjen odraslima, uz personalizirani odnos koji treba zadovoljiti i najzahtjevnije goste – pojašnjava Miš, a to u prijevodu znači da gosti takvog hotela, primjerice, ne žele slušati ciku djece na bazenu. Dakle, doznajemo da će Grand Hotel Imperial biti gotovo u cijelosti obnovljen, uz poseban redizajn svih hotelskih prostora i ulaganja u nove sadržaje koji će ga pozicionirati među vodeće hotele u portfelju Valamar Riviere.

– To je veliko priznanje za cijeli Rab kao turističku destinaciju, znak povjerenja Valamara u naše zaposlenike, ali i velika odgovornost za postizanje i održavanje visoke razine kvalitete i integriranosti usluga. Hotel Imperial sa svim svojim posebnostima i tradicijom pravi je izbor za takav koncept i spremni smo za taj izazov. Zaposlit će se dodatni broj zaposlenika s obzirom na nove pozicije i usluge. Po konceptu »Adults only« fokus će biti prema tradicionalnim, ali i novim tržištima, te prema gostima bolje platežne moći. Planirano otvorenje je početak svibnja, a svečano otvorenje se planira u lipnju – najavljuje Miš i dodaje da se ostala veća ulaganja u 2018. godini odnose na ulaganje u oba Imperialova kampa, čime će se, tvrdi, značajno poboljšati struktura i kvaliteta smještaja, uređenost, ali i povećati broj zaposlenika.