SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HOTELI
 
Valamar Riviera krajem studenoga otvara hotel u Austriji
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 11.10.2018. - 15:04:35
POREČ- Valamar Riviera izvijestila je da je provedbom upisa u trgovački registar društva Valamar i Valamar A GmbH kao imatelja 100% udjela u društvu Matthias Aichmann GmbH, okončao postupak preuzimanja hotela Petersbühel 4* u Austriji.

Krajem studenog Valamar će otvoriti hotel u sklopu brenda Valamar Hotels & Resorts pod imenom Valamar Obertauern Hotel 4*.

Hotel Petersbuehel ima 80 smještajnih jedinica, a kako su istaknuli, nalazi se na odličnoj lokaciji u zimskoj turističkoj destinaciji Obertauren.
Analitičari su ovo preuzimanje ocijenili logičnim korakom, jer su Hrvatska i Austrija prometno i geografski vrlo blizu, a vjeruju da će to Valamaru omogućiti i svojevrsnu razmjenu zimsko-ljetnih turista odnosno jačanje prometa i u zimskoj sezoni.

Valamar Riviera time je ujedno druga hotelijerska kompanija iz Hrvatske koja je javno objavila akviziciju nekog hotela izvan Hrvatske, a nakon što je to prije dvije godine objavila i pulska kompanija Arena Hospitality Group, koja je to istina učinila promjenom vlasništva, naziva i brenda.