SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Uskoro prvi tom Sabranih dela Branka Miljkovića
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 27.10.2015. - 14:51:33
NIŠ - Prvi tom kritičkog izdanja Sabranih dela Branka Miljkovića "Poezija I" biće štampana do kraja sledećeg meseca, a priređivač ovog toma je docent na Filološkom fakultetu u Beogradu dr Milan Aleksić, saopšteno je iz Niškog kulturnog centra.
Prvi tom obuhvata Miljkovićevu poeziju objavljenu u knjigama "Uzalud je budim", "Smrću protiv smrti", "Poreklo nade" i "Vatra i ništa".

Sabrana dela imaće šest tomova, svake godine biće objavljivana po dva toma, navode iz Niškog kulturnog centra. Ovaj izdavački poduhvat započet je februara ove godine potpisivanjem Protokola o objavljivanju Sabranih dela između grada Niša, niškog Filozofskog fakulteta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke iz tog grada i Niškog kulturnog centra.

Glavni urednik i priređivač Sabranih dela Branka Miljkovića je prof. dr Radivoje Mikić. Svaki tom će imati i posebne priređivače.

Tomovi će obuhvatati celokupnu poeziju Miljkovića, njegovu prevodilačku, kritičarsku i esejističku delatnost, kao i teorijsko-kritičarski tom i tom dokumentarne građe, navode iz Niškog kulturnog centra.

Ovo će biti kompletan opus, navode izdavači i podsećaju da su Sabrana dela Branka Miljkovića poslednji put objavljena još 1972. godine u niškoj "Gradini".