SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMJENE
 
U Zagrebačkom holdingu ostaju samo tri tvrtke
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 11.10.2013. - 10:00:00
Zadnja izmjena: 11.10.2013. - 13:23:51
ZAGREB - Zagrebački holding do kraja godine postat će tvrtka sa samo tri podružnice. U sastavu nekadašnje megatvrtke koju je stvorila ista uprava koja je sada dijeli ostat će samo ZET, ZGOS i Gradska groblja.
Naime, na prijedlog uprave tražit će se podrška zastupnika u Gradskoj skupštini za izdvajanje Zagrebačkih cesta, Zagrebparkinga, Autobusnog kolodvora, Putničke agencije Vladimir Nazor, Zagrebačkog velesajma i Digitalnog grada, piše Večernji list.

Ta točka dnevnog reda dogovorena je na sastanku predsjedništva Gradske skupštine, a kako doznajemo, sljedeće će se izdvojiti i podružnice Zrinjevac i Upravljanje sportskim objektima. Tako će gradska megatvrtka u samo dva mjeseca sa 11.620 spasti na 4839 zaposlenika.

– Na jučerašnjem predsjedništvu rečeno nam je da se ide s daljnjim restrukturiranjem, no ne postoji detaljan plan o tome. Mi nećemo podržati takve ishitrene odluke koje uprava donosi, kao što nećemo podržati ni privatizaciju Čistoće jer postoji niz primjera u Europi koji nisu zaživjeli, nego upravo suprotno, srozali kvalitetu i poskupili cijenu usluga – kazao je potpredsjednik Skupštine Andrija Mikulić (HDZ).

Da se o novoj podjeli Holdinga raspravljalo na predsjedništvu potvrdio je i predsjednik Skupštine Darinko Kosor. No, kako tvrdi, nema ni naznaka privatizaciji, naročito komunalnih djelatnosti.