SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
U Crnoj Gori za novu godinu 5% više turista
Autor/izvor: SEEbiz / CdM
Datum objave: 02.01.2015. - 21:57:19
PODGORICA - Oko 37.000 turista odlučilo se da novogodišnje praznike provedu u našoj zemlji, što je za pet odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.
Najbrojniji su gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine BiH, Hrvatske, Rusije i Albanije.

Iz NTO su naglasili da najbolju posjećenost bilježi Budva, koja iz godine u godinu postavlja nove standarde u organizaciji velikih manifestacija.

"Tradicionalno, ispred zidina Starog grada, organizovan je trodnevni program dočeka Nove godine. Koncerti popularnih domaćih i pop izvođača iz regiona poput Danijela Alibabića, Nine Žižić, Milene Vučić, Bijelog dugmeta, Tonija Cetinskog, Parnog valjka i drugih, kao i svečani popodnevni koncert klasične muzike i program animacije za djecu, uz atraktivne novogodišnje hotelske aranžmane privukli su u Budvu veliki broj posjetilaca", naveli su iz NTO-a.

Prema njihovim riječima program na otvorenom tokom novogodišnjih praznika organizovan je u gotovo svim primorskim opštinama.

Manifestacija „Od Božića do Božića" u Kotoru, doček na šetalištu na Maloj plaži u Ulcinju, gradskim trgovima u Baru i Herceg Novom, doprinijeli su atraktivnosti i sadržajnosti naše turističke ponude i značajnijoj posjeti tokom praznika.

Kako ističu iz NTO-a i zimski ski centri Kolašin i Žabljak bilježe dobru posjećenost tokom novogodišnjih praznika, za oko 10 odsto bolju u odnosu na uporedni period prethodne godine.

"S obzirom na povoljne najave meteorologa kada je visina sniježnog pokrivača u ski centrima u pitanju i cjenovno konkurentne aranžmane može se očekivati uspješna zimska turistička sezona", kazali su iz NTO-a.

Oni tvrde da se za doček Nove godine u hotelima kako na primorju, tako i na sjeveru tražilo mjesto više.

Najviše turista sa višednevnim aranžmanima zabilježili su hoteli „Splendid" u Bečićima, „Palas" u Petrovcu, „Lipka" u Kolašinu i „Planinka" na Žabljaku.

"Najavljeni božićni koncerti, prateći kulturni i zabavni program, kao i posebne povoljnosti u hotelima nakon novogodišnjih praznika doprinijeće da se turisti duže zadrže u Crnoj Gori", dodali su iz NTO-a.