SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKORDNO
 
U Crnoj Gori oko 200.000 turista
Autor/izvor: SEEbiz / Anadolija
Datum objave: 15.08.2018. - 17:34:42
PODGORICA - Crna Gora iz godine u godinu sve je privlačnija turistička destinacija za ljude širom svijeta. Ovogodišnja ljetnja turistička sezona još jedna je u nizu koja će po procjenama nacionalne turističke organizacije biti rekordna. 

Crnogorske plaže pune su kupača, a trenutno u zemlji boravi oko 200.000 turista, najviše iz regije, ali i Rusije, javlja Anadolija.

Najvažnija privredna grana Crne Gore-turizam, i ove godine će na zadovoljstvo svih biti glavni ekonomski pokretač, ali i doprinijeti da ovogodišnja ljetnja sezona bude jedna od boljih i uspješnijih, a u pojedinim segmentima i rekordna.

Iz Nacionalne turističke organizacije NTO Anadoliji su kazali da su očekivanja da ovogodišnja sezona premaši prošlogodišnju, koja je bila rekordna.

"Imajući u vidu fizičke i finansijske pokazatelje, raznovrsniju strukturu turista, kao i zadovoljstvo gostiju, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u dosadašnjem dijelu turističke sezone i očekujemo da premaši rekordnu prošlogodišnju. Prema zvaničnim statističkim podacima, u Crnoj Gori je samo u hotelima tokom prvih šest mjeseci boravilo 407.000 gostiju, što je rast od 17 odsto u odnosu na rekordnu 2017. godinu, a ostvareno je 1.356.000 noćenja, što je takođe rast od 12 odsto. Na osnovu podataka sa terena, privatni smještajni kapaciteti bilježe odličnu popunjenost, međutim još uvijek ne raspolažemo zvaničnim statističkim podacima koji obuhvataju i privatni smještaj", kazali su iz NTO.