SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BLOG
 
Todorić: Nagodba koju Plenković predlaže je likvidacija Agrokora
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 25.05.2018. - 08:45:52
ZAGREB - Ivica Todorić je u novom blogu prezentirao VARIJANTU 1 i VARIJANTU 2, moguće „nagodbe".

VARIJANTA 1

Knighthead-ove „NAGODBE" koju formalno predlaže Izvanredna uprava Agrokora, a sponzorira Vlada na čelu sa predsjednikom Vlade Plenkovićem. Kao što vidite iz brojki, to je apsolutna likvidacija Agrokora. Knightheadu je Roll-up ugovor omogućio da upravlja Agrokorom, a sada je plan iz Nizozemske napraviti kaos i uzeti ogroman novac. Dobar dio hrvatske industrije će likvidirati.

VARIJANTA 2

Varijanta 2 je pravedna NAGODBA – ove brojke pokazuju da Agrokor ima potpuno održivo poslovanje, nastavak rada i povrat ulaganja svih investitora. Vjerovnici dobivaju 1 milijardu EUR u gotovini, smanjuju potraživanja i dobiva realni potencijal da se ulaganje vrati.

Ako bi se prihvatila VARIJANTA 1 KnIghtheadova „nagodba" kojom uzimaju novac, u kojoj sakrivaju papire i isisavaju novac iz Hrvatske, u kojoj stavljaju državni pečat na vlastitu korupciju i kriminal. Ne gubim u ovakvom raspletu samo ja, gube svi - vjerovnici, zaposlenici, kupci-partneri, hrvatska industrija, a najviše država Hrvatska i državni proračun. To će Hrvatsku politički i ekonomski ozbiljno i dugoročno destabilizirati. Postoje relativno jednostavna riješenja, treba djelovati.

Z a š t o Vlada sponzorira i na svaki način (pa i kriminalni, pogledajte sadržaj Roll-up ugovora) nastoji osigurati realizaciju ugovora sa lešinarskim fondom, odmah izvući preko 1milijarde EUR iz Agrokora, odnosno Hrvatske? Z A Š T O ?

Hrvatski građani nemaju ništa od toga što će netko za to odgovarati, HDZ i njegovi koalicijski partneri danas o tome odlučuju i više ne mogu reći „NISMO ZNALI". Nagodbu treba odgoditi, sve podrobno analizirati i kada svima bude sve jasno, DONIJETI ODLUKU. Nije potrebna još jedna žurba jer žurba je već poznati paravan za kriminal.