SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REZOVI
 
Švaljek: Bit će rezova i prodaje gradske imovine
Autor/izvor: SEEbiz / Soundset
Datum objave: 29.11.2014. - 10:53:18
ZAGREB - Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek otvoreno je govorila o financijskoj situaciji u metropoli, te otkrila kako planira doskočiti minusima na računu.
- U svakom slučaju će biti rezanja, ali to rezanje neće biti istovjetno smanjenju prihoda, jer kada se dogode takve situacije, onda se dio izgubljenih prihoda pokušava nadomjestiti jednokratnim aktivnostima kao što su prodaja neke imovine, iznajmljivanje ranije neiskorištene imovine, rekla je Švaljek za Soundset.

Konkretnije?

- U visokome stupnju pripreme su za raspisivanje natječaja blok Badel, koji traži svog ulagača.Nezahvalno je u ovome trenutku govoriti o iznosu. Mogu samo reći da je to iznos koji je iznad 10 milijuna eura, no dok se ne provede aktualna procjena vrijednosti te nekretnine, ne bi trebalo izlaziti s brojkama.

Švaljek je potom najavila i prodaju prostora Zagrepčanke, kao i planove o budućnosti Gredelja i Zagrebačkog Velesajma.

Znači velika je rasprodaja u tijeku iduće godine?

- Ne bih to tako nazvala, mislim da će se građani vrlo lako složiti kako je šteta što takvi prostori stoje takvi kakvi jesu i sigurno da i Grad, i građani, i potencijalni privatni investitori bi imali puno više koristi kada bi se taj prostor aktivirao.

O poskupljenju komunalija...

- Sigurno neću niti obećati niti garantirati, no u ovom trenutku još ne postoje opravdani razlozi da se s takvom mjerom krene. Ako se bitno pogorša situacija u gradskom proračunu, onda ćemo morati razmatrati neke druge mogućnosti, no zasada ne bih plašila građane takvim mjerama, zaključuje Švaljek.