SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DEMANTI
 
Štromar opovrgnuo navode da će HNS pokrenuti opoziv Kuščevića
Autor/izvor: SEEbiz / Dnevnik.hr
Datum objave: 29.06.2019. - 13:19:44
ZAGREB - Ultimatumi ne dolaze u obzir, ističu iz Vlade te navode da je mjesto na kojem se trebaju iznositi takve stvari sastanak parlamentarne većine, a ne putem medija.

Nakon što je u petak objavljeno kako će zbog niza afera HNS iznijeti zahtjev za odlaskom ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade, uslijedio je ponešto drugačiji razvoj događaja.

Naime, kako doznaje Dnevnik.hr, iz Vlade su poručili da su razgovarali s potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom, koji je opovrgnuo navode da će HNS pokrenuti opoziv ministra Kuščevića.

Ultimatumi ne dolaze u obzir, ističu iz Vlade, te navode da je mjesto na kojem se trebaju iznositi takve stvari sastanak parlamentarne većine, a ne putem medija.

HNS u nedjelju ima Središnji odbor i Predsjedništvo stranke, a tema sastanka, kako se ranije najavljivalo, trebao je biti i ministar Kuščević. Treba istaknuti da službeni zahtjev za opozivom ministra nije ni podnesen, već je riječ o zahtjevu za smjenom Kuščevića koji bi mogao biti upućen premijeru Plenkoviću.

Po navodima u petak iz same stranke, trebali su zatražiti i hitan koalicijski sastanak, kao i rekonstrukciju Vlade, budući da je ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović-Burić imenovana glavnom tajnicom Vijeća Europe, što otvara prostor i za veće izmjene u Vladi.