SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INCIDENTI
 
Strasbourg: Više mrtvih i ranjenih u pucnjavi na božićnom sajmu
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 11.12.2018. - 23:17:37
STRASBOURG - Nekoliko osoba je poginulo u pucnjavi na božićnom sajmu u Strasborgu u utorak navečer, a još nekoliko ih je ozlijeđeno. Policija je identificirala napadača.

AFP javlja kako je istragu o incidentu preuzela protuteroristička jedinica, a tužitelj je objavio kako se istražuje teroristički napad.

Nekoliko agencija javilo je kako su policija i napadač razmijenili vatru. BBC javlja da je napadač u vatrenom okršaju s policijom ozlijeđen. Reuters prenosi da je policija okružila napadača. CNN piše da je napadač 29-godišnji muškarac rođen u Strasbourgu.

Sigurnosne službe objavile su kako je napadač već od ranije poznat policiji i kako je smatran potencijalnom terorističkom prijetnjom. Motiv napadača je zasad nepoznat, a BBC navodi kako su božićni sajmovi i ranije bili meta islamističkih ekstremista.

Francuska BFMTV javlja kako su poginule četiri osobe, a 11 ih je u kritičnom stanju.

Službe sigurnosti izolirale su područje i zaustavila tramvajski promet, javlja BBC. Incident se dogodio na jednom od trgova u centru grada.

Naoružana policija nalazi se na ulicama, a javljeno je i kako je božićni sajam evakuiran.

Gradonačelnik je pozvao stanovnike grada da ne izlaze van, a ministarstvo unutarnjih poslova je potvrdilo da je došlo do "ozbiljnog sigurnosnog incidenta".

Lokalni mediji javljaju da je zgradi Europskog parlamenta zbog incidenta u potpunosti onemogućen pristup. Informaciju je potvrdio glasnogovornik Europskog parlamenta Jaume Duch.