SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AUTO DIVOVI
 
Što donosi povezivanje Volkswagena i Forda?
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 26.11.2018. - 12:21:00
Zadnja izmjena: 26.11.2018. - 12:23:34
FRANKFURT - Sve glasnija govorkanja o čvršćem povezivanju Forda i Volkswagena na neki su način potvrda davne teze nedavno preminulog Sergija Marchionnea o tome kako slijedi nova era u konsolidaciji automobilske industrije.

Doduše, Ford i Volkswagen ne planiraju klasično spajanje, ali žele podijeliti troškove stvarajući saveze na tržištima i u tehnologijama koje nalaze problematičnim, no iz kojih se također ne žele potpuno povući. 

Tako se Ford u posljednje vrijeme potpuno fokusirao na Mondeo i zasad isključio mogućnost plasmana na tržište novih sedana. Istodobno, Volkswagen ostaje nišni igrač u profitabilnom segmentu američkih pick-up kamioneta. U rujnu je VW najavio kako će prestati proizvoditi legendarnu Bubu u sklopu priprema za buduće razdoblje u kojem će dominirati električna vozila.

Slični savezi već su postali trend. Honda i General Motors dogovorili su da će podijeliti razvojne troškove autonomnih automobila dok  Toyota i Mazda planiraju slijediti Mercedes i Nissan u proizvodnji koja treba zadovoljiti NAFTA tržišta. Jaguar Land Rover traži saveznike u području pogonskih sklopova. 

Proizvođači bi mogli dijeliti platforme i ostvariti značajne uštede u razvoju, a "ušteđeni" novac plasirati u razvoj električnih modela. Iako je Ford najavljivao elektrifikaciju svojih modela, čini nam se kako Volkswagen u tom segmentu ipak predvodi budući da najavljuju cijelu liniju modela I.D. s električnim pogonom.

Konkretno, poznavatelji auto industrije kažu Reutersu da bi Volkswagen mogao osloboditi kapacitete za električna vozila u svom pogonu u Hannoveru, dok bi proizvodnju transportnih kombija mogao prebaciti u Fordov pogon u Turskoj. 

Konkurenti iz američkog i kineskog tehnološkog sektora i potreba ubrzanja investicija zapravo su motivirali Volkswagen da napusti svoje pristup koji se temeljnio na razvoju svih segmenata proizvodnje unutar vlastite kompanije. 

To je potvrdio i prvi operativac kompanije Herbert Diess koji upravo u softverskom segmentu i autonomnim automobilima vidi ona područja u koja se treba ubrzano "ukrcati".