SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HAK
 
Snijeg, probijeni nasipi i voda na cesti znatno otežavaju promet
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.03.2018. - 07:33:52
ZAGREB - Snijeg koji je počeo padati u nedjelju stvorio je teškoće u prometu, a trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno, javlja Hrvatski autoklub u ponedjeljak ujutro. Brojne su ceste zatvorene radi odrona te se dobro informirajte krećete li na put.

Kako javlja HAK, zimski uvjeti, radi kojih je promet zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom, a za sva ostala vozila obavezna je zimska oprema su na sljedećim cestama:

autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2,državnoj cesti DC3 staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3) Zdihovo-Gornje Jelenje-Rijeka, iLičkoj magistrali (DC1) Krnjak (Zagorje)-Korenica-Udbina-Gračac.

Trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Samo za OSOBNA VOZILA otvorena je: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog olujnog vjetra). Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-Križišće promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Snijeg povremeno pada u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, a u ostalom su dijelu zemlje kolnici mokri i skliski od kiše. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Zbog snijega, poplava i odrona zatvorene su brojne ceste, a detaljno se informirajte na stranicama HAK-a.