SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DROGA
 
Slovenska policija u Kopru otkrila 730 kilograma iranskog heroina
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.11.2019. - 14:00:38
KOPER - Slovenska policija otkrila je prošlog mjeseca u brodskom kontejneru iskarcanom u luci Koper 730 kilograma heroina upućenog jednoj kompaniji iz Budimpešte te u suradnji s mađarskim kolegama uspješno završila operaciju praćenja tereta i otkrivanja počinitelja, objavili su u srijedu na konferenciji za novinare u Nagy Kanyizsi predstavnici dviju policija.

Prisutnost droge u teretu koji je u Kopru nakon skeniranja ocijenjen sumnjivim otkrio je policijski pas, a bila je skrivena u kontejneru s 437 rola polietilenske folije. Policija je u njemu otkrila 1421 paketić s heroinom, ukupne težine 730 kilograma, što je u zadnjih 30 godina najveća količina te opasne droge otkrivena u Sloveniji.

U suradnji dviju policija otkriveno je da je kriminalna skupina iz Mađarske organizirala prijevoz kontejnera s drogom iz Irana preko Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno Dubaia u luku Koper. Kontejner je bio namijenjen mađarskoj tvrtki, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Analizom droge utvrđeno je da se radi o heroinu visoke čistoće, mješavini sa 70 posto čistog heroina za koju bi se po uličnim cijenama u Europi moglo dobiti od 65 do 87 milijuna eura.