SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SMIRIVANJE
 
Škorić poručio da nema sukoba u Upravi Hrvatskih cesta
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 26.08.2019. - 14:36:29
ZAGREB - Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta (HC) Josip Škorić odbacio je u ponedjeljak medijske spekulacije o postojanju sukoba između njega i preostala tri člana uprave tog cestarskog poduzeća, poručivši da će svi i dalje nastaviti raditi zajedno.

U izjavi novinarima nakon završene redovne skupštine Hrvatskih cesta, Škorić je kazao da je na skupštini bilo riječi o financijskim izvješćima HC-a, a na pitanje ima li sukoba u upravi kazao je da nema.

"Nema sukoba. Danas smo se dogovorili da ostajemo i dalje fokusirani na realizaciju projekata. Pred nama je puno posla, o svim ostalim stvarima će Ministarstvo dati priopćenje. Mi nastavljamo dalje raditi", poručio je Škorić.

Potvrdno je odgovorio na pitanje novinara ostaju li i dalje svi na svojim pozicijama, odbacivši medijske napise o "ratu" između njega i članova uprave.

"Nije nikad bilo rata između nas četvorice", kazao je Škorić u izjavi novinarima u društvu preostala tri člana uprave, dodavši da su on i članovi Uprave zajedno došli na skupštinu, zajedno s nje odlaze te kako će i dalje nastaviti raditi zajedno.

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković sazvao je za ponedjeljak sjednicu skupštine Hrvatskih cesta, na koju je pozvao sve članove uprave te tvrtke.

Uz predsjednika uprave Škorića, član uprave je i Nikša Konjevod iz HDZ-a, Alen Leverić iz HNS-a te Senko Bošnjak koji je član HSLS-a.

Kako je objavio Večernji, tri člana uprave zamjeraju Škoriću natječaj i odluku o izvođaču radova za izgradnju dijela obilaznice Omiša. Na taj je natječaj stigla samo jedna ponuda, Strabagova, a članovi uprave drže spornim uvjete za most na Cetini iz toga natječaja te da je zbog njih stigla samo jedna ponuda pa sumnjaju da je natječaj namješten, a sporno im je angažiranje tvrtke "Snaga ideje" za konzultantske poslove vezane za pripremu tog natječaja, kao i natječaj za izgradnju državne ceste 403.

Na pitanja novinara o internoj reviziji javne nabave Hrvatskih cesta, Škorić je izjavio da je ona napravljena te kako je pokazala da je sve sukladno zakonu, a kako će i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture napraviti uvid u dokumentaciju te nakon toga izdati priopćenje.