SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
OBRANA
 
Škaro odbacio sve navode iz kaznene prijave
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 05.09.2019. - 14:17:18
ZAGREB - Damir Škaro, bivši saborski zastupnik HDZ-a i aktualni predsjednik AMK Siget, kojeg je njegova djelatnica prijavila za silovanje i prijetnje, a koji je nakon jučerašnjeg uhićenja prenoćio u policiji, danas je ispitan na Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

Škaro je iznio svoju obranu pred Županijskim državnim odvjetništvom koje ga sada tereti samo za silovanje, ali ne više i za prijetnje. Škaro je više od pola sata iznosio svoju obranu u kojoj je odbacio sve navode iz kaznene prijave, piše Jutarnji. Kako se neslužbeno doznaje list, policija je nakon kaznene prijave ispitala i tajnika AK Siget.

Policija je Škaru danas dovezla na ispitivanje u civilnom automobilu, na stražnjem sjedalu. Kada je vidio novinare i fotoreportere, legnuo je. Ipak su ga fotoreporteri uspjeli snimiti dok ga je policija uvodila na Županijski sud.

Nad njim je dovršeno kriminalističko istraživanje, a prijavljen je za spolno uznemiravanje, silovanje i prijetnju, a danas je predan pritvorskom nadzorniku Županijskog državnog odvjetništva, javljaju 24 sata.

Škaro je uhićen jučer na povratku iz BiH, gdje je navodno bio otkad se dogodio događaj za koji se sumnjiči. Njegova je žrtva javno o svojoj traumi progovorila za emisiju "Provjereno", a osim za silovanje, Škaru je prijavila i za prijetnju jer joj je, kako tvrdi, ponudio i novac za šutnju. Silovanje je policiji prijavila liječnica žrtve.