SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DELOVI
 
Sigit Srbija počinje proizvodnju delova za Porsche
Autor/izvor: SEEbiz / Danas.rs
Datum objave: 21.02.2019. - 09:04:50
KRAGUJEVAC - Kompanija Sigit Srbija, sa sedištem u Kragujevcu, uspostavila je saradnju sa glasovitim proizvođačem luksuznih i sportskih automobila Porsche, i već od aprila počeće proizvodnju delova od plastike za ugradnju u najnovije Porscheove modele.

Predsednik kompanije Sigit Srbija Davor Veličkovski za Danas je rekao da će u toj kompaniji u aprilu da startuje proizvodnja delova za Poršeove modele – „Carrera 911“, džip KN, te novi automobil na električni pogon.

– Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porsche treba da dostigne vrednost od tri do pet miliona evra. Očekujemo, naravno, da će obim i vrednost saradnje sa Poršeom u narednim godinama da raste. Istovremeno, siguran sam da će u narednom periodu da počne da raste i obim naše saradnje sa Fiatom, koji je naš glavni partner, ističe naš sagovornik.

Davor Veličkovski, koji je i član Upravnog odbora Sigit grupe, sa sedištem u Torinu, kaže da očekuje da će naredna godina da bude odskočna daska kad je dalji razvoj domaće automobilske industrije u pitanju. Tim pre što Fiat u Kragujevcu „ne može da stoji sa ovim brojem proizvedenih automobila“ (lane oko 60.000 – prim. Z. R.), te je realno očekivati dolazak novog modela.

Sigit grupa je, inače, glavni Fiatov snabdevač delovima od plastike na globalnom nivou. Pored Fiata, Sigit sarađuje i sa Mercedesom, BMW-om, Audijem, Land Roverom i drugim svetskim automobilskim kompanijama. Fabrika u Kragujevcu ima oko 220 zaposlenih, i jedna je od najboljih u Sigit grupi.