SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODGOVOR
 
Šerbedžija: Ako Štulić kaže da nismo prijatelji, nismo
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 11.11.2018. - 08:01:48
ZAGREB -  Glumac Rade Šerbedžija, reagirajući na izjavu Johnnyja Štulića da nikada nije bio prijatelj s njim i da se nisu družili, kao i da koristi njegove pjesme bez suglasnosti, izjavio je za N1 da je prema Štuliću uvijek osjećao "lijepo i iskreno prijateljstvo" i da mu je žao ako je to bilo samo s njegove strane.

I ove, kao i prethodnih godina, poznati glumac Rade Šerbedžija, nastupit će sa svojim orkestrom "Zapadni kolodvor", uoči Nove godine u Beogradu, a potom slede koncerti u Nišu i u Čačku.

Šerbedžija je na konferenciji za novinare objasnio da turneja nosi ime poznate pjesme Branimira Štulića "Meni se dušo od tebe ne rastaje", koju je, kako je priopćio, Štulić napravio za njegovu predstavu "Hrvatski slavuj" iz 1989. godine.

"Sada mu, naslovom ovog koncerta šaljem poruku kao starom prijatelju", rekao je Šerbedžija na konferenciji za novinare.

Reagirajući nakon konferencije za medije, Branimir Štulić je priopćio da nikada nije bio prijatelj sa Šerbedžijom, da se nikada nisu družili, kao i da pesmu "Meni se dušo od tebe ne rastaje" nije napravio za predstavu Radeta Šerbedžije, kao i da je on koristi bez njegove suglasnosti.

N1 je, povodom izjave poznatog glazbenika, zamolio Šerbedžiju za komentar. Evo što je rekao u razgovoru s našim novinarom:

"Ako Johnny kaže da se nismo družili, onda se nismo družili. I ako kaže da mi nikada nije dao svoju pjesmu 'Meni se dušo od tebe ne rastaje' za predstavu 'Hrvatski slavuj' Borislava Vujčića, koju sam režirao u proljeće 1990. u Dramskom kazalištu Gavela u Zagrebu, onda mi nikada nije dao tu svoju pesmu. I moja predstava nije počinjala s 'Meni se dušo od tebe ne rastaje'. Ako kaže da nismo šetali zagrebačkom Ilicom, ili da nije bio na rođendanu mog sina, onda nije bio na rođendanu mog sina i nismo nikada šetali pokislom Ilicom. I ako kaže da me nije nikada zvao na svoj koncert u Dubrovnik, onda ja nisam nikada sjeo na avion i doletio za njegov koncert. I ako kaže da nismo nikada, on, Mile Rupčić i ja pili crno vino i pjevali 'Jano mori, Jano mori, Jano dušo', onda nismo pjevali pjesme i crno vino nikada skupa pili, ako on tako kaže", rekao je glumac.

"A ja kažem: Otkad sam upoznao Johnnyja zavolio sam njegove pjesme, cijelo to vrijeme osjećao sam prema njemu lijepo i iskreno prijateljstvo. Žao mi je, ako je to bilo samo s moje strane. Ja ću i dalje voljeti njegove pjesme jer one se ne mogu nego voljeti", dodao je Šerbedžija.