SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BEZ ODLUKE
 
SDSS dao još jednu priliku Plenkoviću, a tek onda odlučit će ostaju li ili odlaze
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 02.09.2019. - 14:28:00
Zadnja izmjena: 02.09.2019. - 17:51:05
ZAGREB - Nakon sastanka predsjedništva SDSS-a potpredsjednica stranke Dragana Jeckov izvijestila je tek kako predsjednik stranke, koji se opet nije pojavio pred novinarima, ima punu podršku predsjedništva.

Nisu raspravljali hoće li ostati u vladajućoj koaliciji. O tome će odlučiti glavni odbor stranke nakon još jednog razgovora s kolicijskim partnerom.

Potpredsjednica stranke Dragana Jeckov kazala je kako se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji. Jednoglasno je zaključeno da predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac uživa podršku predsjedištva.

- Dogovoreno je da se razgovara i o tome obavjeste koalicijski partneri. Kako mi spadamo u koalicijske partnere koji vode računa o svojoj poziciji, još jednom ćemo na korektan način razgovarati, a nakon toga održati Glavni odbor SDSS-a na kojem ćemo odlučiti ostajemo li dalje u koaliciji, rekla je Jeckov.

Boris Milošević poručio je kako neće biti novinarskih pitanja te je kazao kako se u subotu u Biljanima Donjim dogodio incident. Tvrdi da je kamenovano nekoliko kuća srpskih povratnika uz prijetnje i vrijeđanja po nacionalnoj osnovi. Policija je obavila očevid, a rezultate istrage očekuju.

Nakon napada na pripadnike srpske nacionalne manjine u Uzdolju i Đevrskama te prijave Srpskog nacionalnog vijeća protiv Matka Škalamere zbog navodnog napada motiviranog nacionalnom netrpeljivosti na Dobrivoja Arsića u Rijeci, Milorad Pupovac usporedio je RH s NDH te kazao kako je Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji.

Njegove su izjave oštro osudili pojedini ministri, ali i Vlada.

- Uspoređivati Hrvatsku s NDH je nedopustivo. Moderna Hrvatska nema veze s NDH, utemeljena je na Domovinskom ratu i procesima 90-ih godina, poručio je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković.

Kazao je da svi moramo raditi na toleranciji u društvu, no priznao je da postoje političke stranke koje svoju snagu grade na potenciranju napetosti, i to napetosti između Hrvatske i srpske manjine. 'No to nije politika Vlade, naša politika je izgradnja dobrih međususjedskih odnosa i rješavanje svih otvorenih pitanja', poručio je premijer.

Konferencija za medije SDSS-ovih saborskih zastupnika trebala je biti održana već prošlog tjedna, ali je naprasno otkazana zbog sastanka Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca.