SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MESO
 
Rusija protjeruje hamburger i McDonald's
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 28.03.2014. - 08:47:38
MOSKVA - Rusi će konačno upoznati okus kruha i mesa, poruka je onih koji podržavaju bojkot zapadnih proizvoda. Predlaže se zabrana prodaje hamburgera i zatvaranje McDonald'sa.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da je jedan od prioriteta njegove vlade da stvori uvjete za povećanje proizvodnje hrane za rusko tržište. To je naišlo na odobravanje javnosti koja je raspoložena za bojkot zapadnih proizvoda, pokazale su ankete.

Rusija je već zabranila uvoz australske govedine, reagirajući tako na odluku Canberre da podrži sankcije protiv ruskih dužnosnika, prenijeli su ruski mediji.

Uz uvjerenje da je "revolucija traperica i žvakaćih guma" već prošla, šef Instituta za probleme globalizacije i doktor ekonomije, Mihail Deljagin, predložio je zatvaranje "Mekdonalds" restorana i zabranu prodaje hamburgera.

"Proizvodnja i prodaja Coca-Cole, Pepsi-Cole i jela u 'McDonaldsu', kao i slične američke brze hrane, štetna je po zdravlje i trebalo bi da bude zabranjena iz higijenskih razloga", naveo je Deljagin.

Čečenski lider, Ramzan Kadirov, pridružio se javnoj inicijativi za proizvodnju i potrošnju domaće hrane, umjesto "sira sa Novog Zelanda i mesnih prerađevina iz vojnih skladišta u Južnoj Americi".