SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRA GODINA
 
RTS prošle godine u plusu od 12 miliona evra
Autor/izvor: SEEbiz / RTS
Datum objave: 26.06.2017. - 21:55:39
BEOGRAD - RTS je prošlu godinu završio sa plusom od 12 miliona evra. Revizorska kuća je potvrdila finansijski izveštaj za 2016. godinu i on je sada dostupan na sajtu RTS-a i na sajtu Agencije za privredne registre.

"Ja sam posao generalnog direktora počeo da radim 5. juna 2015. godine. Dakle, za dve godine rada, RTS je od minusa od 18 miliona došao do plusa od 12 miliona evra – pomak od 30 miliona evra", ističe generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević.

Taj plus ne ide ni na plate, ni u program. Trošiće se, jer zakon tako kaže, na pokrivanje ranije napravljenih obaveza. U prošloj godini su te obaveze smanjene za 2,5 miliona evra, i to uz redovnu otplatu bankarskih kredita, uredno plaćanje svih obaveza, među kojima su i porezi i doprinosi na koje godišnje u budžet Srbije RTS uplaćuje oko 20 miliona evra.

"Drugi veliki pomak koji je RTS napravio je porast gledanosti njegovih programa. Jedina smo nacionalna televizija čija je gledanost rasla prošle godine. U ovom trenutku, od početka godine samo jedan jedini dan nismo bili najgledanija televizija. To je istorijski rekord. To se nije dogodilo, što bi moja nana rekla, otkad je prase rep iskrivilo", kaže Bujošević.

Gledanost je povećana zbog poboljšanja programa, novih emisija, serija. Još jedno poređenje: RTS je 2014. snimio 24 sata novog serijskog programa, a prošle godine 73 sata novog serijskog programa.

Kičma gledanosti je Informativni program, koji svakog dana proizvodi oko 10 sati novog programa, a kome gledaoci, kako pokazuju sva istraživanja javnog mnjenja, najviše veruju.