SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGAĐAJI
 
Regionalna konferencija o kineskom turističkom tržištu 14. ožujka u Zagrebu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.02.2019. - 15:02:00
Zadnja izmjena: 13.02.2019. - 17:07:25
ZAGREB - U organizaciji tvrtke ProConcpet, Joanne Chan iz IPPWORLD-a dolazi u Zagreb na 1. Regionalnu konferenciju o kineskom turističkom tržištu – ključna rješenja kako pristupiti najvećem tržištu na svijetu, koja će se održati 14.ožujka 2019. u hotelu Academia u Zagrebu. 

Neke od tema na koja ćemo dobiti odgovor su usporedba kineskog turističkog tržišta i kineskih turista koje poznajemo do danas u Hrvatskoj i regiji, i stvarnog tržišta koje nam tek treba doći, profil kineskog turističkog tržišta – pogled iznutra, studije slučaja s hrvatskog tržišta, ključni koraci u strategijskom planiranju nastupa na kineskom tržištu te ono najvažnije direktan kontakt s iskusnim poznavateljima kineskog turističkog tržišta i odgovori na konkretna pitanja.

Svaki peti turist na svijetu je Kinez! Kineski turisti su najveći potrošači na svijetu! Samo 30% kineskih turista putuje na način kako ih mi u Hrvatskoj poznajemo! Čak 70% kineskih turista svoje putovanje organiziraju sami, rezeviraju avionske karte, rezerviraju hotele... Sve trenutno poznate brojke o kineskom turizmu za godinu dana će biti 20% uvećane! Tvrka ProConcept može pomoći hrvatskim turističkim kompanijama vrlo brzu i učinkovitu direktnu promociju i prodaju na najizazovnijem turističkom tržištu na svijetu, u Kini!

ProConcept je nedavno objavio izvještaj Marketing prema kineskom izlaznom turističkom tržištu – Pogled iznutra, koji je izradila Joanne Chan iz IPPWORLD-a, kao “insiderski” pogled na kinesko turističko tržište.Upravo u organizaciji tvrtke ProConcept, Joanne Chan iz IPPWORLD-a dolazi u Zagreb na Prvu regionalnu konferenciju o kineskom turističkom tržištu – ključna rješenja kako pristupiti najvećem tržištu na svijetu.

Iz prve ruke sudionici kongresa će dobiti i slijedeće korisne informacije i znanja:

Kina – najveće izlazno turističko tržište na svijetu.

Porast broja kineskih turista srednje kupovne moći –  najveća svjetska kategorija srednje klase nalazi se u Kini, broji više od 400 milijuna Kineza (od ukupno 1,4 milijarde).

Kineski turisti čine 20% svjetskog turističkog tržišta. Svaki peti turist u svijetu iz Kine je!

Kineski turisti su najveći potrošači!

Kako Kinezi planiraju svoje putovanje – usmenom preporukom od prijatelja i obitelji.

Kina – prva nacija po korištenju mobilnih aplikacija na svijetu – ALI zapadne aplikacije i društvene mreže, kao što su FB, YouTube, Twitter, Quora, su ZABRANJENE I BLOKIRANE od strane kineskog Velikog vatrozida. Kako se promovirati na kineskom tržištu?

Što trebaju učiniti turističke i ugostiteljske tvrtke kako bi se promovirale na kineskom tržištu?

Prevesti svoje web stranice, brand i marketinške sadržaje na kineski jezik, uključujući i hotelski rezervacijski sustav.

Započeti marketing i oglašavanje na kineskim aplikacijama i društvenim mrežama.

Kineski jezik je najrašireniji jezik na svijetu. Nakon toga slijede španjolski i engleski.

Kao i kod bilo kojeg sadržajnog marketinga, sadržaj mora biti ispravno napisan ili preveden. Isto vrijedi i za kineski sadržaj. Nije moguće koristiti google translate.

• Kineska jezična inačica sadržaja za marketing i branding mora govoriti tonom branda, mora stvoriti vizualne slike u umovima kineske publike.

• Kineskim turistima prvi prioritet, prije donošenja konačne odluke o kupnji, je posjetiti web stranicu destinacije. Ukoliko web stranica i rezervacijski sustav nemaju opciju kineskog jezika, napustit će web stranicu.

Konferencija je namijenjena vlasnicima i menadžerima turističkih i ugostiteljskih objekata, agencijama za kreativan online marketing, stručnjacima za tržišne komunikacije, rukovoditeljima javnih institucija, nacionalnih parkova, a posebno direktorima turističkih zajednica, turističkim agencijama i agencijama koje organiziraju izlete i druge tipove doživljaja, trgovinama, trgovačkim centrima.Broj mjesta je ograničen, a rana prijava traje do 25.02.2019. PRIJAVE