SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OČEKIVANJA
 
Radović: Crna Gora očekuje dobru zimsku sezonu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.01.2013. - 13:56:58
PODGORICA - Zimska sezona je, zbog dovoljne količine snijega i atraktivnih aranžmana u hotelskom i privatnom smještaju počela ranije, zbog čega se i u narednom periodu očekuje pozitivan trend, saopštio je direktor Nacionalne turističke organizacije (NTO), Saša Radović.
"Ovogodišnja zimska sezona počela je ranije u odnosu na prethodne, a tokom posljednja dva vikenda prošle godine u ski centrima je bilo oko 1,5 hiljada posjetilaca, što najavljuje dobro interesovanje i u nastavku sezone", rekao je Radović agenciji Mina-business.

Turistička ponuda zimskih centara je, kako je naveo, konkurentna u odnosu na regionalne, a hotelijeri i ugostitelji su pripremili niz atraktivnih programskih i cjenovnih aranžmana za period nakon novogodišnjih praznika.

„Putevi koji vode ka ski centrima će se prioritetno održavati, a elektrosnabdijevanje je spremno i za rad u otežanim uslovima", poručio je Radović.

Cijene u Kolašinu se kreću od osam eura u privatnom smještaju, 25 eura u malim hotelima do 47 eura u hotelu Bjanka na bazi polupansiona po osobi. Cjelodnevni ski pass je 20, a poludnevni 12 eura.

„I hotelijeri i ugostitelji sa Žabljaka će nakon praznika ponuditi oko 20 odsto niže cijene, odnosno osam eura u privatnom i od 25 do 50 eura za polupansion u hotelskom smještaju u zavisnosti od kategorije hotela i kvaliteta usluge", podsjetio je Radović.

Cijena dnevnog ski passa na skijalištu Savin kuk je 15 eura, a na skijalištu Javorovača osam eura odnosno pet eura za djecu. Jedino Vučje nudi dodatni komfor smještaja u samom ski centru po cijenama od 24 do 35 eura na bazi polupansiona i sa uključenim ski passom. Ovaj ski centar nudi posebno povoljne cijene ski škole od 25 eura što uključuje obuku, iznajmljivanje opreme i ski pass.