SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TERORIZAM
 
Propagandni materijal IS-a pronađen kod vozača Europskog parlamenta
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 17.04.2016. - 08:29:11
BRUXELLES - Propagandni CD-ovi organizacije Islamska država pronađeni su među osobnim stvarima dvojice vozača koji rade za Europski parlament u Bruxellesu i Strasbourgu, koji su otpušteni, piše u subotu njemački tjednik Der Spiegel.
Tjednik koji se poziva na izvore bliske slučaju uspostavlja vezu između nedavne odluke Europskog parlamenta da više ne koristi usluge privatnih tvrtka za prijevoz zastupnika, već da izravno zaposli vozače. Rezoluciju o tome su ovog tjedna izglasovali eurozastupnici u Strasbourgu. Tema je sporna među zastupnicima jer vlastiti vozači će za 50 posto povisiti troškove prijevoza, na oko 10 milijuna eura godišnje.

Ali Europski parlament objašnjava tu promjenu sigurnosnim razlozima dok Der Spiegel sumnja da slučajevi dvojice vozača nisu izlorani.

"Europski parlament ne komentira sigurnosna pitanja", reagirala je glasnogovornica u Bruxellesu.

Ona je precizirala da se za proračun 2017. uključuje 110 radnih mjesta vozača, što će se izglasavati u jesen. Objasnila je da su dva razloga te promjene. Prvi je veća socijalna sigurnost vozača a druga što žele znati tko za njih radi i tko ulazi u zgrade u Bruxellesu i Strasbourgu. Prema jednom dužnosniku tvrtke Birtibin Limousines, koja je osiguravala vozače za parlament u Strasbourgu i djelomično za Bruxelles "niti jedan vozač nije otpušten," i nikad ništa nije pronađeno u njihovim automobilima. On tvrdi da su informacije Der Spiegela laži. Ta kompanija sa sjedištem u Parizu ima 85 automobila u Strasbourgu i 35 u Bruxellesu.