SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CLOSING BELL ZSE
 
Promet na Zagrebačkoj burzi najniži od travnja
Autor/izvor: Davor Špoljar, analitičar Erste banke
Datum objave: 17.07.2019. - 17:53:47
ZAGREB - Nakon slabašnog prometa u utorak od oko četiri milijuna kuna, likvidnost na domaćem tržištu kapitala je dodatno potonula u srijedu, na svega 3 milijuna kuna, što je najniže od travnja ove godine.

Trgovanje je prošlo bez milijunaša, iako je nadomak tome bila dionica Valamar Riviere koja je na 944 tisuće kuna prometa zabilježila pad cijene od 1,6 posto.

Ostala izdanja su imala znatno skromnije promete, od 200 tisuća kuna naniže, a oko tog iznosa su se kretale dionice Atlantske Plovidbe s rastom cijene od oko 1 posto, te AD Plastika koji je pri tome pao 2,9 posto, vjerojatno nakon vijesti o slabijoj prodaju automobila u Europi.

Indeksi su dan zaključili u crvenom, gdje su CROBEX i CROBEX10 izgubili oko 0,6 posto na vrijednosti, čime su poništeni dobitci iz dana ranije, dok je pri tome CROBEX kliznuo ispod 1900 bodova.

Gubitnik dana je dionica Kutjeva koja je pala 8,7 posto, a slijedi dionica Viktora Lenca s minusom od 6,3 posto.

Na strani dobitnika izdvaja se dionica Uljanik plovidbe sa skokom cijene od 14 posto, dok su dobre izvedbe imale i dionice Slatinske banke i Končar distributivnih i specijalnih transformatora s plusovima od 9 posto i 4 posto.