SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Prijenosi utakmica povećali prihode Twittera
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 28.10.2018. - 09:40:54
NEW YORK - Pokrivenost utakmica bejzbola i američkog nogometa u SAD-u pomogla je Twitteru u trećem kvartalu ove godine da ostvari dobit veću od očekivanja analitičara.

Iz ove društvene mreže rekli su da je prihod u ovom periodu porastao za 29 posto, tj. na 758 milijuna dolara, premašivši procjene analitičara.

Međutim, ukupan broj korisnika Twittera je pao zbog toga što su iz ovog giganta poduzeli konkretne poteze kada je u pitanju blokiranje lažnih i sumnjivih naloga, a predviđa se i veći pad broja korisnika s obzirom na to da proces deaktiviranja profila još nije završen.

Također, ovi rezultati su doprinijeli povećanju dionica kompanije za 15 posto.

U posljednjih nekoliko godina, društvenoj mreži Twitter bilo je izuzetno teško održati rast broja korisnika konstantnim pred prejakom konkurencijom kao što su Facebook i Instagram.

Isto tako, iz Twittera su se borili da uvjere oglašivače da je upravo Twitter najbolja platforma za njihovu reklamnu kampanju. To je urodili plodom s obzirom na to da je u prvih devet mjeseci prihod od oglašavanja skočio za trećinu, potaknut interesom oglašivača za emitiranje uživo određenih događaja što je relativna novost za ovu platformu.

Tijekom ovog perioda, Twitter je prikazivao nekoliko nogometnih i bejzbol utakmica, kao i koncerte u partnerstvu s kompanijom Live Nation.

Međutim, u srpnju su akcije Twittera pale 20 posto nakon što je prijavljen pad mjesečnih aktivnih korisnika. Za treći kvartal ove godine Twitter je objavio još jedan pad na 326 milijuna korisnika, nakon čega su najavljene pojačane aktivnosti u uklanjanju sumnjivih računa, uključujući i one koji se koriste za širenje političkog utjecaja.