SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ONLINE KUPNJA
 
Prevareno 13 posto građana Hrvatske koji kupuju na internetu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.11.2018. - 13:27:53
ZAGREB - Među hrvatskim građanima koji kupuju putem interneta 13 posto ih je pritom doživjelo prijevaru, pri čemu se kao najčešće ističu neisporuka plaćene robe ili isporuka robe lošije kvalitete od oglašavane, pokazuje istraživanje Hrvatske udruge banaka (HUB).

Kako pokazuje istraživanje o aspektima sigurnosti internetske kupovine provedeno na uzorku od nešto više od tisuću ispitanika iz opće populacije u Hrvatskoj, manje od polovice korisnika interneta kupuje u internetskim trgovinama, a od onih koji kupuju njih najviše, 49 posto, kao najvažnije navode sigurnost transakcije, a 29 posto da roba koju su kupili odgovara opisu iz ponude.

Od 13 posto građana koji navode da su bili žrtve prijevare, u 46 posto slučajeva je bila riječ o izostanku isporuke plaćene robe, a u 41 posto slučajeva isporučena roba je bila lošije kvalitete od reklamirane.

Od ispitanika koji se koriste internetom, 54 posto ne rabi usluge internetske trgovine, jer se boje prijevare i ugroze privatnosti.

Među onima koji te usluge koriste, 36 posto kupuje samo na provjerenim internetskim trgovinama koje pri transakciji zahtijevaju sigurnosnu provjeru plaćanja, kao što su Amazon, eBay, AliBaba i Google Shopping Search.

Za velike internetske dućane građani se odlučuju i zbog šire ponude i povoljnijih cijena, dok se za hrvatske internetske stranice odlučuje tek 14 posto ispitanika.