SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KATASTROFA
 
Požar u rafineriji u Bosanskom Brodu, ima ozlijeđenih
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 09.10.2018. - 22:51:35
BOSANSKI BROD - U rafineriji u Bosanskom Brodu u utorak navečer izbio je požar.

Načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić potvrdio je lokalnim medijima u Bosni i Hercegovini kako su ozlijeđeni radnici rafinerije, a u krug rafinerije su upućene vatrogasne ekipe kako bio suzbile požar koji je izbio nakon eksplozije. Za Televiziju RS (RTRS) kazao je kako gasitelji ulažu napore kako bi što prije ugasili vatru.

Prema prvim informacijama eksplozija se dogodila u jednom od postrojenja rafinerije koje je Jovičić opisao kao pogon broj 4 no nije pojasnio što se tamo točno proizvodilo.

Čitatelji javljaju da je eksplozija bila iznimno glasna i jaka. Iz Policijske uprave Doboj za N1 nisu mogli reći ima li ozlijeđenih.

"Građani se skupljaju na Korzu u Slavonskom Brodu i svi su jako zabrinuti. Eksplozija je bila jaka, vibracije su bile jake, djeca su me zvala pitati jesam li živ", rekao nam je eko aktivist, Mladen Sudar.

U 22.30 je sazvan sastanak Kriznog stožera u Slavonskom Brodu, potvrdio je tamošnji gradonačelnik Mirko Duspara.

Područjem se širi veliki smrad, a policija je upozorila ljude da ostanu u kućama.

Požar je zahvatio veći dio rafinerije, a sve su dežurne službe izašle na mjesto nesreće.

Iz rafinerije se vidi golemi plamen, a kako nam je rekao Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, koji je gostovao je u Dnevniku u 22, požar traje već dvadesetak minuta. "Došlo je do jake eksplozije i pojavio se veliki požar. Požar još uvijek traje, već 15-20 minuta. Koliko vidimo, još uvijek se nije krenulo s gašenjem, a nemamo informacije što se dalje dogodilo", rekao je Duspara.

Foto: SBPlus