SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
PowerChina zainteresirana za izgradnju Koridora Vc
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.11.2017. - 07:45:48
SARAJEVO - Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko održao je u Sarajevu sastanak s izvršnim potpredsjednikom PowerChine za Euroaziju Liu Gangqiangom.

Jusko je upoznao potpredsjednika PowerChine o aktivnostima koje Ministarstvo provodi kada je riječ o cestovnoj infrastrukturi, kao i o akcijskom planu za naredni period, posebno ističući značaj izgradnje Koridora Vc za BiH, kao i drugih cestovnih pravaca navedenih u Okvirnoj prometnoj strategiji. 

U vrlo konstruktivnom i otvorenom razgovoru, izvršni potpredsjednik jedne od najvećih kineskih kompanija iskazao je zainteresiranost Powerchine za učešće u izgradnji Koridora Vc, ali i drugih infrastrukturnih projekata u BiH. 

Gangqiang je kazao da su kineski investitori i kompanije zainteresirani za različite aranžmane u gradnji cestovne infrastrukture u BiH, od koncesionih ugovora, preko javno-privatnog partnerstva ili učešća na međunarodnim tenderima, do gradnje i finansiranja od projektne dokumentacije do završetka posla po sistemu ključ u ruke.
Jusko je iskazao spremnost Ministarstva da, u granicama svojih nadležnosti, svim zainteresiranim investitorima osigura ravnopravan status za ulaganje u BiH, s ciljem izgradnje infrastrukturnih objekata svih vidova prometa.