SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TREND
 
Porasla vrijednost narudžbi i izvršenih građevinskih radova
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.12.2018. - 07:23:48
ZAGREB - Vrijednost novih narudžbi građevinskih radova u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje veća je za 6,2 posto, dok je vrijednost izvršenih radova s vlastitim radnicima porasla za 6,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci statističkog zavoda odnose se za poslovne subjekte s 20 i više zaposlenih.

Od ukupne vrijednosti novih narudžbi koja je u prvih devet mjeseci iznosila 13,8 milijardi kuna, na zgrade se odnosi 6,94 milijarde, a na ostale građevine 6,84 milijarde kuna.

Građevinski radovi u prvih su devet mjeseci bili ukupno vrijedni 16,2 milijardi kuna, od čega se 10,9 milijardi kuna odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 5,3 milijarde kuna na radove ostvarene s podizvođačima.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 57,2 posto izvedeno je na novogradnjama, a 42,8 posto su ostali radovi.

Podaci za treće ovogodišnje tromjesečje pokazuju rast vrijednosti novih narudžbi građevinskih radova u odnosu na isti lanjsko razdoblje za 5,9 posto, na 4,8 milijardi kuna te rast vrijednosti izvršenih radova s vlastitim radnicima za 9,5 posto, na 3,9 milijardi kuna.

Ukupna vrijednost tih radova - s vlastitim radnicima i podizvođačima, u tom je razdoblju iznosila 5,7 milijardu kuna.