SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STRATEŠKI
 
Popović: Jat Airways neće biti low cost
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 28.01.2013. - 15:50:00
Zadnja izmjena: 28.01.2013. - 22:44:47
BEOGRAD - Radna grupa za rešavanje sudbine Jata do kraja februara predložiće Vladi najbolje rešenje za reorganizaciju srpske nacionalne aviokompanije.

Radna grupa će naredni sastanak održati 31. januara i tom prilikom biće reči o floti srpskog avioprevoznika, Jatovom predlogu poslovanja za ovu godinu, predlozima Ministarstva saobraćaja i drugim pitanjima, rekao je pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Milutin Popović.

"Intenziviraćemo sastanke radne grupe, koje će se sastajati svake sedmice, a ako treba i češće, kako bi što pre vladi predložili kvalitetna rešenja", istakao je Popović, koji je član radne grupe.

Jat ervejz će, prema njegovim rečima, svakako biti reorganizovan tako da bude lider na našem tržištu, sa odgovarajućim brojem zaposlenih i da može da se nosi sa konkurencijom.

Popović je naglasio da će Jat biti reorganizovan tako da bude atraktivan potencijalnim strateškim partnerima i da bi onda moglo da se razmišlja i o eventualnom partnerstvu i aranžmanu sa nekom stranom kompanijom, ali isto tako i za Jat tehniku.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj je kazao da nisu tačne informacije pojedinih medijia da se razmišlja o tome da Jat postane nisko-tarifna aviokompanija.

"Jat nikako ne može da bude low-cost prevoznik, jer je Jat srpska nacionalna aviokompanija, koja želi da bude dominantna na tržištu", istakao je Popović.