SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DEMANTI
 
Poletaev ostaje na funkciji u Sberbanku, uz angažman na restrukturiranju Agrokora
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.12.2018. - 19:15:55
ZAGREB - Iz Sberbanka Hrvatska u utorak su opovrgnuli informacije da savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta tu rusku banku, poručujući da će on i dalje obnašati svoje dužnosti na postojećoj funkciji, uz angažman na restrukturiranju Agrokora.

Utjecajni ruski dnevnik Kommersant ranije je objavio da savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev napušta Sberbank, nakon što je u najvećoj ruskoj banci proveo 20 godina, te prelazi u poslovni sustav oligarha Olega Deripaske.

Kommersant se u informaciji da bi Poletaev već početkom sljedeće godine mogao napustiti Sberbank pozvao na više izvora bliskih Sberbanku, a prema jednom od tih izvora Poletaev bi se odmah poslije Nove godine mogao naći u redovima Olega Deripaske.

Prema ranije objavljenoj informaciji ruskog dnevnika, Sberbank, Poletaev i Deripaskini predstavnici odbili su komentirati informacije o Poletaevljevom prelasku iz Sberbanka u Deripaski.

Poletaev je hrvatskoj poslovnoj javnosti poznat kao bivši prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka, koji je u lipnju ove godine prešao na poziciju savjetnika predsjednika Uprave s prioritetnim zadatkom nadziranja rješavanja situacije u Agrokoru.

Sberbank je najveći Agrokokov kreditor s izloženošću od 1,1 milijarde eura, a nakon postizanja nagodbe u postupku izvanredne uprave uskoro bi mogao postati najveći dioničar sa 39,2 posto udjela.

Poletaev je sredinom prošlog tjedna za Reuters izjavio da je Sberbank, ključni dioničar u Agrokoru, započeo primati ponude za prodaju svog udjela u tom koncernu koji izlazi iz dužničke krize.

Poletaev je rekao da su Sberbanku počele stizati ponude za kupnju udjela u Agrokoru od raznih fondova, od SAD-a i Kanade do Velike Britanije. "Sve ovisi o cijeni, za sada proučavamo te prijedloge", izjavio je Poletaev prošli tjedan Reutersu.