SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AGROKOR
 
Plenković: Nemam nikakvih saznanja o Sberbankovoj prodaji udjela u Agrokoru
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 06.12.2018. - 15:00:27
KARLOVAC - Premijer Andrej Plenković u Karlovcu je komentirao aktualna politička događnja.

Upitan da komentira današnju izjavu predsjednice koja se nije htjela jasno očitovati o povjerenju savjetniku Vladi Galić, Plenković je odgovorio:

"Ne znam o tome, vodio sam sjednicu Vlade, nisam to pratio. Nemam komentar za to", kazao je Plenković.

Današnja uhićenja u Vukovaru, vezano za ratni zločin, kaže da nisu poljedica političkog pritiska od strane vukovarskog gradonačelnika Penave i njegovih suradnika.

"Ne, policija radi svoj posao, posebno Radna skupina koja je na temu ratnih zločina krenula raditi na taj način, a koji rezultira i ovakvim postupanjem. Nema nikakve veze s političkim pritiscima", kaže Plenković.

Ruski Sberbank, najveći dioničar Agrokora, počeo je primati ponude za svoj udio u Agrokoru, objavioje u srijedu Reuters. S obzirom da su Rusi ranije obećali da će najprije ulagati u kompaniju, Plenković je upitan je li u međuvremenu s njima razgovarao oko promjene plana i je li se s njima sastao.

"Pa vidite gdje sam, kad da s njima razgovaram, jedino da se s nekim sastajem usred noći", kazao je i dodao:

"Nismo se vidjeli u posljednje vrijeme, nemam nikavih saznanja, niti ću spekulirati o onom što piše u medijima."

"Nitko od novih vlasnika nije došao slučajno, važno je da se implementira nagodba, a ono što će pojedini od novih valasnika raditi, to ćemo pažljivo pratiti. Nama je u interesu da održivost komanije bude u fokusu. Tko će u budućnosti biti vlasnik, to nitko, pa ni Vlada ne može garantirati ni jamčiti", poručio je Plenković.