SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Plenković: Hasanbegović je zastupnik i imat će svoj prostor za djelovanje
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 21.10.2016. - 08:34:17

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu dijela HDZ-ovih birača koji javno poručuju da se osjećaju izdanima zbog toga što Zlatko Hasanbegović nije izabran za člana nove Vlade.

- Vrlo sam jasno rekao da je na mandataru da izabere ministre. Kolega Hasanbegović je zastupnik u Hrvatskom saboru, ostvario je respektabilan rezultat i imat će svoj prostor za djelovanje. Ja u biti ne vidim nikakav problem u tome - rekao je Plenković odgovarajući na pitanje novinara u Bruxellesu, nakon prvog dana sastanka Europskog vijeća, o tome kako doživljava kritike HDZ-ovih članova, birača i simpatizera koji izražavaju nezadovoljstvo na društvenim mrežam, prenosi Vecernji list.

Neki ondje objavljuju fotografije prerezanih članskih iskaznica HDZ-a, drugi nazivaju neimenovanje Hasanbegovića izdajom i otvoreno kritiziraju Plenkovića zbog takve odluke.

U Bruxellesu, odakle se vraća u Zagreb u petak poslijepodne, Plenković je novinarima komentirao i ulogu ministra bez portfelja Gorana Marića. Hoće li dobiti ministarstvo ili ne?

- Gospodin Marić je ministar u Vladi, zadužen za koordinaciju rada središnjih državnih ureda i agencija. Jedan od tih ureda je DUUDI. To su vrlo ozbiljne zadaće. Želimo najprije temeljito snimiti stanje, vidjeti kako kvalitetno koordinirati rad svih tih ureda i agencija - rekao je premijer Plenković i naglasio da se radi o koordinaciji, a ne vođenju ministarstva.