SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMJENE
 
Petar Vlaić novi čelnik Udruženja mirovinskih fondova
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.11.2011. - 13:02:39
ZAGREB - U sljedećem jednogodišnjem mandatu dužnost predsjednika Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava Hrvatske gospodarske komore obnašat će Petar Vlaić, predsjednik Uprave Erste za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, priopćeno je u srijedu iz HGK.
Dosadašnji predsjednik Dubravko Štimac, predsjednik Uprave PBZ Croatia osiguranje mirovinskog društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom i Krešimir Gjenero, direktor Allianz ZB društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima, zajedno s novim predsjednikom činit će koordinacijsko tijelo Udruženja.

Članice Udruženja su sva mirovinska i mirovinska osiguravajuća društva koja djeluju u Hrvatskoj - četiri društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, četiri društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima i jedno mirovinsko osiguravajuće društvo.

"Od svojeg osnutka 2003. godine, kontinuirano sudjeluje u raspravama o mirovinskom sustavu te svojim prijedlozima, znanjem i praktičnim iskustvom želi doprinijeti poboljšanju», navodi se u priopćenju.