SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OCJENE
 
Peruško: Agrokor posluje vrlo dobro
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.11.2018. - 13:47:50
OPATIJA - Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško izjavio je u četvrtak da su Agrokorovi rezultati dobri i da je vrlo zadovoljan radom izvanredne uprave.

Na pitanje novinara kakvi su rezultati kompanije i kakva joj je budućnost, odgovorio je da su rezultati dobri.

"Ostvarujemo budžet, sve ide po planu, tako da smo jako, jako zadovoljni", rekao je Peruško, koji sudjeluje na tradicionalnom savjetovanju hrvatskih ekonomista u Opatiji.

Dodao je da je s dosadašnjim rezultatima rada izvanredne uprave jako zadovoljan te da vjeruje u budućnost Agrokora.Danas Agrokor plaća u rokovima koji su u tržišnim okvirima pojedinih branši, dug mu je sveden na razine koje bi trebale biti podnošljive, ali uz uvjet da se roll up kredit uskoro refinancira uz znatno bolje i jeftinije uvjete.

Rezultati prehrambeno-proizvodnih kompanija, poput Jamnice i Leda, zasad su ponovno jako dobri, Konzum se, čini se, više nego dobro oporavlja, ali su neke druge prodajne tvrtke, poput Velpra ili Konzuma BiH, još uvijek jako ranjive. Jasno je i da će poljoprivrednim tvrtkama, poput Vupika, trebati još neko vrijeme da se oporave, ali je ukupna slika koncerna danas mnogo zdravija nego što je bila prije godinu i pol dana. A to znači i da je hrvatsko gospodarstvo, čiji je Agrokor značajan dio, utoliko stabilnije i konkurentnije.