SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KREDITI
 
OTP banka kreditira Valamar
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 13.12.2018. - 14:14:42
ZAGREB -  Valamar Riviera sklopila je ugovor o klupskom kreditu s OTP banka Hrvatska dioničko društvo iz Splita i s OTP Bank Nyrt iz Budimpešte u ukupnom iznosu od EUR 40 milijuna radi financiranja dugoročnih investicija Društva.

Zanimljivo, kredit u istom iznosu OTP je odobrio Valamaru i u veljači ove godine. 

Nadzorni odbor Valamar Riviere donio je nedavno konačnu odluku o odobrenju investicija za 2019. godinu u iznosu od 635,9 milijuna kuna.

Kako je prethodno najavljeno i objavljeno, investicije za 2019. godinu predstavljaju nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti. Za 2019. godinu ulaganja su fokusirana na segment premium kampiranja u Istri i na otoku Krku te otvaranje Valamar Collection Marea Suites 5* čime bi se proširila ponuda za obiteljski odmor u Poreču. U planu su i brojni drugi projekti ulaganja u sadržaje za goste u svim destinacijama te nastavak značajnih ulaganja u smještaj za sezonske zaposlenike u skladu sa strateškim ciljevima do 2020. godine.

Uključujući Imperial d.d. i Hoteli Makarska d.d., ukupno odobrene investicije Valamara za 2019. godinu iznose 793 milijuna kuna.