SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROSVJED
 
OSIce ističu: Ranjive skupine važnije su od fontana!
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.02.2016. - 22:44:00
Zadnja izmjena: 04.02.2016. - 09:11:21
ZAGREB - Hrvatski savez udruga djece s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihovih obitelji OSIce, izražavaju nezadovoljstvo zbog načina podjele gradskog novca.

- Ponukani izjavama gradonačelnika Milana Bandića o izdvajanju 28 milijuna kuna za nastavak izgradnje fontana u Aveniji Većeslava Holjevca željeli bismo izraziti svoje neslaganje s takvom politikom trošenja novaca. Naime, mnogi objekti koji služe najslabijima i najranjivijima u našem društvu, a to su djeca s teškoćama, iziskuju znatne troškove kako bi opstali, prokišnjavaju i urušavaju se. Vinko Bek, zgrada u vlasništvu grada a koju koriste slijepa i visokoslabovidna djeca, zatvoren je radi toga. Neki nisu prilagođeni, primjerice škola Goljak, podružnica Rudeš, gdje se djeca pate u kolicima u barakama s preprekama nemogućim za kolica...i još mnogo tužnih i ružnih primjera, rekli su SEEbizu iz saveza OSIce.

To su sve objekti koje ne koriste samo djeca Grada Zagreba nego iz cijele Hrvatske. Nikada nema novaca za adaptacije, a kamoli za izgradnje centara i sportskih objekata u vlasništvu Grada Zagreba, a koji su važniji od fontana. Spomenutih 28 milijuna kuna sigurno bi bila investicija koja bi ispunila mnoge potrebe, dodaju.

- Jasan nam je razvoj Grada i potreba za uljepšavanjem, svi smo bili ponosni kad smo postali top destinacija Adventa no ipak ulaganje tako značajnih iznosa nas navodi na zaključak da naše društvo ni blizu željenom napretku jer poznata je rečenica da se društvo prepoznaje po količini skrbi za najslabije, a tu smo potpuno zakazali, kažu iz saveza OSIce.